en proteinbars

Proteinbars som er til for at få mange proteiner

Spread the love

Det er snack tid. Hvad er dit valg? Hvis du er på farten, er chancerne at du leder efter noget praktisk og selvfølgelig bærbart. Ernæring betyder også noget, så junk og fastfood er ikke den store forskel. For mange af os er et protein bar en ideel mulighed. Men med så mange sorter at vælge imellem, hvordan ved du, hvilke der er bedst?

Kontrol af en proteinbars etiket for sunde fødevareingredienser er et godt sted at starte. Afhængigt af dine kostbehov er der nogle ting, du vil vide, du vil medtage – eller for at undgå. Problemet er, nogle ingredienser kan være uigenkendelige til dig. I stedet for at tage chancer, er det bedst at pudse op på almindelige fødevaretilsætningsstoffer, så du kan træffe den bedste beslutning for dit helbred.

Her er nogle af de mest almindelige mindre end sunde ingredienser, der findes i populære proteinbar:

Sukkeralkoholer. Xylitol, sorbitol, mannitol og andre sukkeralkoholer anvendes ofte til at sød sukkerfri mad, herunder sports- og proteinbar. For nogle mennesker kan disse sukker forårsage tarmgas, hvilket fører til irritable tarmsystemer som tarmsmerter, forstoppelse eller diarré. (Nogle mennesker har dog ikke bivirkninger på disse ingredienser, så de kan indtages uden bekymring for bivirkninger.)

Proteinbar er lækre og smager godt

Carrageenan. Et tangderivat, der bruges som emulgator i mange produkter, er carrageenan ofte fundet i protein barer. Det har været kendt at forårsage tarmirritation hos mange mennesker. Tjek altid etiketten for denne ingrediens, hvis du har mistanke om, at det er et problem for dig.

Soja. Ofte findes i proteinbar, soja kan være et allergen for nogle mennesker. Og hvis det ikke er økologisk, kan du regne med det, der indeholder GMO’er (genetisk modificerede organismer).

Sukker og høj fruktose majssirup. Disse er inkluderet i mange proteinbar, og de tilføjer uønskede kalorier, der hurtigt kan øge din talje. De kan også fodre usund gær og bakterier, påvirker kolesterolet negativt og fremmer inflammation.

Kasein og valle. Hvis du er allergisk overfor mejeriprodukter eller har intolerance over for dem, skal du undgå at spise disse to ingredienser.

Andre forskellige syntetiske ingredienser. Mange proteinbar indeholder forskellige konserveringsmidler og kemiske forbindelser for at gøre dem længere og smager bedre. Som en generel tommelfingerregel anbefaler jeg, at du undgår proteinbar, hvis du ikke har nogen idé om, hvad ingredienserne er, og du ved ikke, hvordan man udtaler deres navne. Hvis den ikke kommer fra en fødevarekilde, genkender du, må du ikke spise den.

Proteinbar er bedst når du er på farten

hvor du har en kort liste over ingredienser, der skal undgås, lad os overveje nogle af de sundeste proteinbar på markedet, der kommer fra økologiske fødevarer. Disse omfatter barer lavet med naturlige sukkerarter som agave sirup eller sødt med de frugter, de er lavet med, barer, der indeholder nødder og frø (potentielt en stor kilde til sundt fedt og protein) og barer fremstillet af rå fødevarer. Dette er mine bedste valg: